Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Και κατι απο την επιστημη που μπορει να λυσει πολλες αποριες

Θα σας μιλησω για ενα πειραμα που ειχε γινει απο ποιους αλλους απο τους Αμερικανους,οι οποιοι για τριαντα χρονια μελετουσαν πιθηκους στο φυσικο τους περιβαλλον κοντα στο 1952 στο νησι Κοσιμα. Τάϊζαν τους πιθηκους γλυκοπατατες που πετουσαν στην αμμο.
Κι αυτο για να δουν αν θα υπαρξει καποια αντιδραση στη συμπεριφορα τους σε σχεση με την αμμο.
Καποια στιγμη ενας πιθηκος 18 μηνων με το ονομα Ιμο επλυνε τη γλυκοπατατα του σε κοντινο ρυακι.Μάλλιστα εμαθε το κολπο και στη μετερα και τους φιλους της,οι οποιοι το εμαθαν με τη σειρα τους και στις δικες τους μητερες.
Ετσι λοιπον αναμεσα στο 1952 και το 1958 99 πιθηκοι εμαθαν να πλενουν τις γλυκοπατατες τους. Καποια μερα και ο 100ος πιθηκος εμαθε να πλενει τις γλυκοπατατες του.
Ξαφνικα ολοι σχεδον οι πιθηκοι αρχισαν να πλενουν τις γλυκοπατατες τους πριν τις φανε.Αυτη η παραπανω ενεργεια του 100 ου πιθηκου σηματοδοτησε μια ριζικη αλλαγη συμπεριφορας. Το πιο θαυμαστο βεβαια σε αυτη την ιστορια ηταν οτι το πλυσιμο της γλυκοπατατας περασε τα νερα του ωκεανου και περασε σε αλλες αγελες πιθηκων που ζουσαν σε αλλα νησια σε αποσταση μεχρι και 800 χλμ.κανοντας τους να πλενουν και εκεινοι με τη σειρα τους τις πατατες!
Αυτο το φαινομενο ονομαζεται << συνειδηση της μαζας >>
Για να το πω πιο εμπεριστατομενα οταν ενας περιορισμενος αριθμος ανθρωπων μαθαινει κατι με εναν καινουργιο τροπο, αυτο παραμενει συνειδιτη κτιση αυτων των ανθρωπων.
Ομως υπαρχει ενα σημειο οπου ενα μονο ατομο συντονιζεται σε μια καινουργια συνειδιση σε ενα καινουργιο ενεργιακο πεδιο το οποιο απλωνεται και ετσι η συνειδιση αυτη προσλαμβανεται απο τον καθενα.
Με αυτο τον τροπο δινεται και μια εξηγηση για τη λειτουργια της προσευχης.
Ο ανθρωπος πιστευει στη δυναμη της προσευχης απο αρχαιοτατων ετων ,και τι αλλο ειναι οι προσευχες απο θετικες σκεψεις και ευχαριστιες και ικεσιες?
Οι σκεψεις ειναι ενεργεια και ειναι τοσο δυνατες που μπορουν να αλλαξουν πολλους ανθρωπους γυρω μας
Οι σκεψεις (προσευχη) ειναι ενεργεια που στελνουμε στο συμπαν κι εχουμε τη δυνατοτητα να αλλαξουμε ο,τι συμβαινει στον κοσμο, μα και στον εαυτο μας.
Τουλαχιστον τωρα υπαρχει και η επιστημονικη εξηγηση για τη λειτουργια της προσευχης για αυτους που μονο την επιστημη και τα δογματα της εμπιστευονται και τιποτε αλλο.
Σας δινω μια εξηγηση για να μπορειτε να στηριζετε το λογο σας και να μην εχετε αμφιβολιες για τιποτα.Και πιστεψτε με η προσευχη λειτουργει. Και ειναι το καλυτερο μεσο για την επιτευξη του καλου σας θελω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου